Har du tappat bort dina bilnycklar och vad kan du göra då?

Bilnycklar

Har du tappat bort dina bilnycklar och vad kan du göra då? Det beror delvis på om bilnycklarna har blivit stulna eller om du har tappat dem. Om du blivit bestulen ska du polisanmäla stölden. Polisanmälan är också nödvändigt ifall det skulle bli ett försäkringsärende, till exempel om tjuven även stulit bilen och kanske åsamkat skador på fordonet.

Om det är du själv som tappat nycklarna behöver du såklart inte blanda in polisen. Beroende på vilken bilförsäkring du har tecknat kan kostnaden för nya bilnycklar ingå i försäkringen. I alla fall om du har helförsäkring med sk ”all risk”. Om du däremot har en halvförsäkring är det inte säkert att du får ersättning från försäkringsbolaget. Kolla dina försäkringsvillkor eller kontakta ditt försäkringsbolag.

Snabb hjälp med nya bilnycklar

Oavsett om du får ersättning från försäkringsbolaget, eller inte, behöver du såklart skaffa nya nycklar. Det gör du allra snabbast och enklast genom att kontakta A6 Lås & Larm.

A6 Lås & Larm hjälper dig med allt som har med bilnycklar att göra. Om du slarvat bort dina nycklar, behöver extra nyckel eller reparera en bilnyckel. Det gäller även för sk ”keyless bilnycklar”.

Eftersom de flesta nyare bilmodeller har elektronisk startspärr, räcker det inte med att bara skaffa en ny nyckel. Den måste nämligen programmeras för att fungera. Det enklaste alternativet är att anlita en firma som kan lösa problemet på plats där bilen står genom att ta med nya nycklar och programmera nycklarna i bilens databoxar. Andra alternativ är att bärga bilen till en billåsfirma, eller att firman skickar nya nycklar och att du själv programmerar databoxarna enligt medföljande instruktioner. Eller det omvända – att du skickar databoxarna till billåsfirman.

A6 har de flesta typer av bilnycklar på lager och sofistikerade verktyg för att snabbt kunna hjälpa dig. Nya bilnycklar kan även kopieras på distans. Priset för en ny bilnyckel varierar mycket beroende på bilmärke, årsmodell och var i landet du befinner dig. Kontakta A6 Lås & Larm för ett snabbt svar på kostnad.